top of page

Over Julia

 

Van kleins af aan ben ik al bij de paarden te vinden. Na een hele leuke pony tijd met onze pony Sunday en na aanschaf van ons eerste paard Ardith, heeft mijn loopbaan in de sport serieuze vormen aangenomen. In 2014 kwam ik dan ook in een stroomversnelling dankzij mijn succesvolle paard First Barrichello. Toen wij hem kochten liep hij op L niveau en binnen een paar maanden wonnen wij een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap Z1. Het jaar daarop reden wij internationaal zeer succesvol mee bij de Young Riders (lichte tour) en werden wij al snel opgenomen in het A-Kader. First Barrichello en ik hebben onze hele Young Riders periode deel uitgemaakt van het kader met velen internationale successen en overwinningen. 

Ondertussen loopt First Barrichello, net als een van mijn andere paarden Razotti op zware tour niveau (grand prix). Tevens kom ik met Razotti internationaal uit voor Nederland in de Grand Prix U25. Naast deze paarden ben ik met meerdere andere paarden actief en succesvol in de sport. 

Naast mijn sportieve ambities, heb ik van mijn passie en liefde voor paarden ook mijn werk kunnen maken. Na het behalen van mijn havo diploma heb ik meerdere HBO studies gevolgd en ben ik gediplomeerd craniosacraal therapeut voor paarden. Als volgt ben ik mijn eigen praktijk gestart, met velen vaste klanten en succesvolle resultaten. Daarnaast ben ik gediplomeerd dressuur wedstrijdsport instructrice en breng ik graag mijn opgedane ervaring en kennis over op mijn fanatieke leerlingen. Ontwikkeling en groei vind ik altijd heel erg belangrijk. Daarom blijf ik mij altijd bijscholen en mijn kennis verder uitbreiden. 

 

Daarnaast is een hele grote droom uitgekomen en run ik samen met mijn ouders en vriend sinds 1 augustus 2020 pensionstal de Watertoren. Wij zijn een 5-sterren FNRS gecertificeerde pensionstal in Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland.

www.staldewatertoren.nl

Opleidingen

2 jaar durende HBO opleiding Hippo Sofia Academie - Craniosacraal therapie voor paarden (2015)

1 jaar durende HBO opleiding PPN - Craniosacraal therapie voor paarden (2018)

1,5 jaar durende opleiding KNHS/ORUN - Dressuur instructrice wedstrijdsport ORUN 4 (2018) 

1 jaar durende HBO opleiding PPN - Equine Cranio Touch level 2 + Guasha therapie voor paarden (2019)

1 jaar durende HBO opleiding Bartels Instituut - Sport Horse Manager (2022) 

1 jaar durende opleiding 2Fithorses  - Biomechanisch fitter (2021) 

1 jaar durende opleiding 2Fithorses - Expert (2022) 

Bijscholing 2Fithorses - 3-daagse dissectie van Equine Studies door Zefanja Vermeulen (2022)

Aquatrainer opleiding niveau 1 door Morgan Lashley bij IDOTS Leen Soldaat (2022)

 

Licenties

IGEQ International Group for Equestrian Qualifications - Internationaal trainerspaspoort (2019) 

Untitled
julianaffieequigeniek.jpg
bottom of page