top of page
chelloequigeniek.jpg

Julia Groenhart

14492612_1096665520416482_3200150335598051162_n.jpg
SPORTIEVE CARRIÈRE 

Al van jongs af aan is Julia bij de paarden te vinden. Haar droom was al in de kindertijd duidelijk. Een sportieve carrière en een eigen stal. Dankzij Sunday de familie pony heeft Julia een échte speelse pony tijd kunnen hebben. Vanaf een vroege overstap naar de paarden zijn de sportieve ambities daadwerkelijk in een stroomversnelling gekomen. Julia heeft een zeer succesvolle periode bij de Young Riders jeugd gehad, waarvan zij alle jaren deel uit heeft gemaakt van het nationale kader en op meerdere internationale podiums bovenaan heeft gestaan. Ook bij de Grand Prix U25 heeft Julia meegereden in het internationale circuit. Op dit moment is Julia als zware tour amazone met meerdere paarden actief in de wedstrijdsport en ambieert zij haar sportieve carrière verder voort te zetten bij de senioren.

 

HIPPISCH ONDERNEEMSTER

De meisjesdroom heeft ook een zakelijke kant. Wat Julia voor haar eigen paarden wil, wilt zij ook mogelijk maken voor andere paarden en eigenaren. Julia runt met haar familie JGD Stables. 

Een door de FNRS gekeurde 5 sterren pension- en trainingstal gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Door de liefde voor paarden, de (top)sport, praktijkervaring en de kennis die in de studiebanken vergaard is, is een visie ontstaan. Deze uit zich in een kundig management waar het welzijn van de paarden bovenaan staat. Verschillende diensten worden aangeboden gericht op zowel het welzijn van de paarden als de sportieve kant van de paardensport op elk niveau. JGD stables is een warm bad, waar zowel paard als mens de beste zorg krijgen.

ONTWIKKELING

Nadat zij haar middelbare school diploma heeft behaald is Julia verschillende hippische (beroeps) opleidingen gaan volgen. Te beginnen bij craniosacraal therapie voor paarden en ORUN 4 instructrice dressuur wedstrijdsport. Daarnaast heeft Julia ook de opleiding tot Sport Horse Manager afgerond en is biomechanisch fitter opgeleid door 2Fithorses. Elk jaar volgt Julia meerdere bijscholingen op verschillende gebieden rondom het paard, paardenwelzijn en sport. 

Over Julia

Van je passie je werk maken. Dat is Julia gelukt. Door haar gedrevenheid en leergierigheid heeft Julia veel kennis en ervaring kunnen op doen. Zowel trainingsgericht als over het paardenlichaam en het paard zelf. Door de kadertrainingen bij de Young Riders, het Rabobanktalentenplan en Julia haar eigen trainer(s) is er op veel verschillende plekken de mogelijkheid geweest om te kunnen trainen en leren. Julia brengt haar kennis graag over op haar leerlingen en vind het ontzettend leuk om les te geven en te begeleiden. 

Naast haar sportieve ambities heeft Julia ook meerdere opleidingen gevolgd om naast het trainen, uitbrengen en het verkopen van paarden nog meer te kunnen bieden voor het paard zelf. Zowel over het management, preventieve zorg en verschillende therapieën die het welzijn en de gezondheid van het paard kunnen bevorderen. 

Julia streeft naar continuïteit en doorontwikkeling. "Je bent nooit uitgeleerd en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan groei. Daarom probeer ik per jaar meerdere bijscholingen te volgen". 

Opleidingen

2015-2017

Craniosacraal therapeut

HSA

2 jaar durende HBO opleiding bij de Hippo Sofia Academie craniosacraal therapie voor paarden.

2018-2019 en 2019-2020

Equinecranio touch therapeut

PPN

1 jaar durende HBO opleiding bij Paard Praktijk Natuurlijk, Equine Cranio Touch voor paarden en 1 jaar durende HBO opleiding bij Paard Praktijk Natuurlijk, Equine Cranio Touch level 2, waarbij ook guasha therapie in verweven was.

2019-2020

Instructrice wedstrijdsport
KNHS ORUN 4 

Opleiding onder auspiciën van de KNHS tot instructrice dressuur wedstrijdsport ORUN 4. Hier is na het behalen van dit diploma ook een internationaal trainerslicentie aan toegevoegd. 

2021-2022

Sporthorse Manager

Bartels Instituut

Opleiding bij het Bartels instituut tot Sporthorse Manager. Tijdens de opleiding hebben docenten als Gisella Bartels, Franklin Lashley, Carolien Munsters, Anneke Hallebeek, Roy den Bieman, Wouter Demey en Margriet Visser dé belangrijke onderwerpen in het managen van het sportpaard gegeven. 

2021

Biomechanisch fitter

2Fithorses

Opgeleid door 2fithorses tot biomechanisch fitter voor paarden. Als biomechanisch fitter meet je in beweging alle onderdelen per onderdeel van het hoofdstel uit. Bit, kopstuk, neusriem, drukverdeling, positionering. Ook stang en trens hoofdstellen en singels. 

2022

3 daagse dissectie

Equine Studies

Bijscholing vanuit 2fithorses; drie daagse dissectie door Zefanja Vermeulen.

2022

Aquatraining niveau 1

IDOTS Leen Soldaat

2023

Aquatrainer

Animal Therapy Courses EMA AIAT

Basis opleiding deel 1 aquatraining voor paarden door Morgan Lashley.

Internationale opleiding tot aquatrainer voor paarden.

2023

bottom of page