top of page

Biomechanisch fitting consult

Als gediplomeerd biomechanisch fitter kijk ik naar hoe het paard zo biomechanisch correct mogelijk kan bewegen. Dit doe ik door stap voor stap, in beweging uit te meten wat de voorkeur van jouw paard is. Er zal worden gekeken naar alle onderdelen van het hoofdstel, zowel trens als stang en trens en/of singel. Vorm, maatvoering, drukverdeling, positionering , ophanging, bitten, kopstukken, neusriemen, stangen, onderleggers en singels. Door steeds meer puzzelstukjes in elkaar te laten passen, komen we tot het beste resultaat van jouw paard!

Ik ben opgeleid door Karin Toetenel van 2Fithorses en werk volgens de 2fithorses filosofie, als distribiteur van 2fithorses ben ik in de gelegenheid om met de unieke 2Fit-Design producten te mogen werken. 

Consult in stappenplan

Nadat wij een afspraak hebben ingepland voor een fitting consult ga ik als volgt te werk. 

- Op de locatie voel/palpeer ik uw paard volledig af om een lichaamsanalyse te maken. Hierin neem ik het lichaam, gebit en immuunsysteem van het paard onder de loep. 

- Uw eigen harnachement waar u op dat moment mee rijd zal ik nader bekijken. 

- Na het opzadelen van uw paard met uw eigen spullen, observeer ik uw paard in beweging.

- Hierna beginnen wij stap voor stap met het uitmeten en het op maat maken naar de voorkeur van uw paard met de onderdelen van het trenshoofdstel / stang en trenshoofdstel en/of singel. 

- Aan het einde van het consult krijg u een advies op maat voor uw paard.

2fithorseslogo.png

Fitting consult

Trenshoofdstel

€130,00

chellostangentrensequigeniek.jpg
2fithorseslogo.png

Fitting consult

Stang en trenshoofdstel

€159,00

singels.jpg
2fithorseslogo.png

Fitting consult

Singel (los) 

€95,00

bottom of page